_notes de premsa

 

 

I DIA DE L'ARBRE A LA FLORESTA

 

El passat dissabte dia 22 de novembre es va celebrar el primer dia de l'arbre a La Floresta. L'acte va ser organitzat per l'associació El Mussol per a la protecció del paisatge, i va comptar amb la col·laboració del servei municipal de parcs i jardins, i amb la presència de diversos mitjans de comunicació. Hi van assistir unes 200 persones.

L'objectiu de la diada era la sensibilització dels més joves, i la conscienciació dels més grans sobre el valor que tenen els arbres en el nostre paisatge, tant estètic com de benestar, així com a nucli de vida animal al seu entorn.

L'activitat principal va ser la plantada d'uns cent arbres i arbustos autòctons a l'esplanada del centre social i sanitari de La Floresta, tot i que es tractava d'un acte simbòlic ja que més que augmentar el nombre d'arbres, el que finalment es pretén és mantenir els que encara tenim, evitant la tala indiscriminada en moments de reforma d'habitatges o nova construcció.

També hi va haver activitats manuals per als més menuts, relacionades amb els arbres i amb obsequis i records per a tots els assistents. En el taller de treballs manuals es varen fer 90 gomets amb imant, relacionats amb la diada que es celebrava.

Es va comptar amb la presència de l'alcalde, sr Lluís Recoder, i el tinent d'alcalde de medi ambient, sr Eduard Pomar, els quals davant les demandes dels organitzadors, es van comprometre a vetllar per la protecció de l'entorn forestal del districte. La diada va finalitzar amb la plantada simbòlica d'un arbre per part de l'alcalde.

A continuació es va convidar a les autoritats municipals a visitar el solar del passatge de la Salut n 27 del mateix districte, ja que aquella setmana havia estat totalment arrasat per part dels propietaris, sense d'escrúpols cap a un bosc d'uns 2000m2 de roures i alzines centenàries.

L'Associació El Mussol, juntament amb els veïns de la zona, van mostrar la seva indignació per aquest tipus d'actes dels que lamentablement a La Floresta en som testimonis massa sovint, amb l'aparent passivitat de l'Ajuntament.

Els representants municipals van comprometre's a actuar de forma contundent contra aquestes pràctiques il·legals, i a obligar als propietaris que en són responsables a replantar les zones afectades amb arbres de les mateixes espècies i de la mateixa envergadura que els talats.

 

La Floresta, 28 de novembre de 2003