_notes de premsa

 

 

IIon DIA DE L'ARBRE A LA FLORESTA

 

El passat dissabte 27 de novembre va tenir lloc, a La Floresta, la celebració del II Dia de l'Arbre, organitzat per l'Associació El Mussol per a la Protecció del Paisatge, i que va comptar amb la col·laboració de l'Agrupament Escolta La Floresta, els Timbalers de Sant Cugat, el Consorci del Parc de Collserola, així com l'Ajuntament de Sant Cugat.

L'acte, que va ajuntar més d'un centenar de persones, va començar amb un cercavila amenitzat pels timbalers des de la Plaça Pere Planas fins al carrer de la Font del Fumet, on va ser commemorada aquesta diada. La presentació la varen protagonitzar en Daniel Gambús, president d'El Mussol, el Sr Eduard Pomar, tinent d'alcalde i regidor de medi ambient de Sant Cugat, i el Sr Josep Oriol Soler, tècnic del Consorci del Parc de Collserola, qui va explicar el mètode de medició i classificació dels arbres. També es va comptar amb la presència d'altres regidors municipals tant de l'Ajuntament de Sant Cugat com de l'EMD de Valldoreix.
Després dels parlaments, els nens i nenes van ser agrupats per tal de medir els arbres d'aquell indret i per aprendre a omplir les fitxes d'identificació. Tot seguit ells mateixos van procedir a plantar un munt d'arbustos autòctons en aquella zona, amb l'ajut dels tècnics de Parcs i Jardins.

L'objectiu d'aquest segon Dia de l'Arbre ha estat sensibilitzar a grans i petits sobre el valor de l'arbre en el paisatge, i concretament en el districte de La Floresta, contínuament amenaçat per les noves construccions de cases unifamiliars. En aquest sentit, el Mussol va instar a l'Ajuntament a fer complir les normatives municipals als propietaris i constructors, per tal que els nous habitatges tinguin en compte la protecció de l'arbrat tant com sigui possible, i que en qualsevol cas es facin les replantacions pertinents. També es va demanar a l'Ajuntament, que salvaguardi aquells espais del districte on hi ha arbres d'especial interès, amb la finalitat que aquests no es malmetin.

Cal destacar la bona feina feta per l'Ajuntament en l'acondicionament de l'espai públic del carrer Font del Fumet on hi ha dues alzines centenàries, protegint-les del pas de vehicles amb una obra molt encertada. El Consorci del Parc de Collserola va procedir al seu marcatge amb unes plaques per tal que les tinguem ben presents com a arbres singulars.

 

 

La Floresta, 27 de novembre de 2004