_manifestos

 

 

COM PODEM EVITAR DANYAR ELS ARBRES DURANT LA CONSTRUCCIÓ
I CONSERVAR EL PATRIMONI NATURAL PER A LES GENERACIONS FUTURES

(juliol 2003)

A mesura que les ciutats i els seus voltants s'expandeixen els boscos es converteixen en centres comercials i en urbanitzacions. Es construeixen habitatges en zones arbrades per aprofitar el valor estètic i ambiental de les parcel·les poblades d'arbres. Les parcel·les amb arbres, urbanitzables o ja urbanitzades, poden veure incrementat el seu valor en un 20% respecte a les propietats sense arbres. Tothom valora els beneficis estètics i ambientals de viure envoltat d'arbres.
Malauradament, els processos implicats en la construcció poden resultar perjudicials per als arbres situats als voltants d'una obra. A més, a no ser que el mal sigui extrem, pot ser que els arbres no morin immediatament, sinó que els danys que han patit els resultin mortals al cap d'uns quants anys. Atès aquest retard en l'aparició i en el desenvolupament dels símptomes no és fàcil establir una relació causa-efecte i adonar-se que l'arbre ha mort a causa dels danys que ha patit durant la construcció.
Si es prenen les mesures adequades és possible conservar els arbres de les parcel·les mentre es du a terme la construcció. El pas més important que cal fer és contractar un tècnic en arboricultura durant l'etapa de planificació. Un tècnic pot ajudar a decidir quins són els arbres que es poden salvar, i pot col·laborar amb el constructor per tal de protegir els arbres durant les diferents fases de la construcció.Parcel·la a punt d'urbanitzar a on s'ha 'respectat' un arbre