IIIer DIA DE L'ARBRE A LA FLORESTA


El passat dissabte 21 de gener de 2006 es va celebrar el III Dia de l'Arbre, organitzat per l'Associació El Mussol per a la Protecció del Paisatge, als jardins del Casal de La Floresta (l'antic Casino).

 
  Com en anteriors edicions l'Ajuntament de Sant Cugat ha col·laborat, en especial la regidoria de Medi Ambient i el Servei de Parcs i Jardins. En representació de l'Ajuntament hi va assistir el Sr. Eduard Pomar, regidor de Medi Ambient i tinent-alcalde. Endemés han estat representats partits polítics i associacions de La Floresta. Tot plegat unes 100 persones, de les quals els nens i nenes eren molt nombrosos. I és que era una festa dedicada en bona part a ells. Els menuts han col.laborat engrescadament a plantar tres alzines, deu arboços, així com forces marfulls i heures, que des d'ara decoraran el jardí del fins ara desaprofitat espai verd del Casal.
 

 

 

L'associació El Mussol ha emprat aquest esdeveniment per a endegar una campanya amb la finalitat de promoure la utilització dels jardins del desaprofitat Casal, en els que s'hi podria dissenyar un jardí integrat en el seu entorn. Podria esdevenir, també, un centre d'informació i formació, com d'altres que hi ha en el parc de Collserola, on es podria visitar una mostra de jardineria autòctona i rebre assessorarment.

També pot esdevenir un lloc on fomentar altres activitats, com l'intercanvi de plantes, rebre consells d'experts, intercanviar experiències, activitats infantils vinculades a la jardineria i a la natura (visites escolars, concursos, tallers,etc.), taller i escola de jardineria autòctona, etc. Finalment és una forma d'augmentar les relacions i la cohesió social, un lloc de trobada en un centre des d'on es fomenti la cultura de respecte la natura, donant vàlua a la vegetació i fauna que tenim en els boscos de Collserola, els nostres boscos.

Des d'El Mussol creiem que aquest projecte és possible, i així l'estem plantejant als diferents organismes que entenem podrien donar-hi suport i fer-lo realitat.

 

La Floresta, 21 de gener de 2006