MOBILITZACIONS CONTRA LA DESTRUCCIÓ DE CAN BUSQUETS (abril 2005)
   

Recoder porta a Ple Municipal el proper dilluns l'aprovació de la modificació de PGM de La Floresta. S'espera els vots favorables de CiU i PP. (més...)

 

  VALORACIÓ DE LES PARAULES DE LA Sra CONESA RESPECTE A LA URBANITZACIÓ DE CAN BUSQUETS (abril 2005)
   

La notícia apareguda a la premsa la setmana passada, on s'hi deia que la propietat de la finca de Can Busquets havia presentat un projecte d'actuació urbanística (PAU) que planteja la construcció de 289 habitatges en aquest sector la podríem considerar una sortida endavant tot buscant la solució més favorable als seus interessos particulars. En un país com el nostre, on els projectes d'ocupació de territori responen massa vegades a interessos privats i no als públics encara que tots en paguem les conseqüències, podria semblar lògica aquesta iniciativa. Allò que des de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Can Busquets veiem com inacceptable és la resposta de la Tinent d'alcalde de Territori, la Sra. Mercè Conesa (més...)

  VALORACIÓ DE L'ESTUDI SOBRE LA SERRA DE COLLSEROLA DEL DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT I HABITATGE (març 2005)
   

La Plataforma Cívica per a la Defensa de Can Busquets vol manifestar la seva satisfacció davant la presentació de l'estudi de mesures addicionals de protecció de la serra de Collserola, com a inici d'un procés per a declarar Parc Natural, la serra de Collserola. (més...)

 

 

Comunicat pel Ple Municipal del 16 de febrer (febrer 2004)

 

 

El Ple municipal del dia 16 de febrer va debatre una moció presentada pels partits PSC i IC sol·licitant la retirada del Text Refós de la Modificació del Pla General Metropolità de la Floresta, pel fort impacte ambiental i paisatgístic perquè la suposava un i per la disminució d'equipaments i sòl lliure que suposaria la urbanització de Can Busquets.

A l'hora de defensar el Text Refós, la Regidora del Territori, Mercè Conesa, va fer algunes manifestacions que no s'ajusten a la veritat i així ho volem denuciar.... (més...)

 

PER UN MARC DE PROTECCIÓ DE COLLSEROLA !
Defensem Can Busquets !
(juliol 2003 )

 

 

En el marc de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) l'Ajuntament de Sant Cugat ha inclós la urbanització del turó de Can Busquets amb 64 cases de luxe unifamiliars... (més...)
 

Per un nou marc de protecció de Collserola
Protegim Collserola… també a Sant Cugat (febrer 2003 )

 

 

A la tardor de 2001 la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola* va presentar el manifest Per un nou marc de protecció de Collserola, que va tenir un impacte polític destacat en reconèixer totes les administracions que el marc de protecció actual no és satisfactori.
Poc després la Plataforma Cívica per a la Defensa de Torre Negra es va integrar a la Plataforma de Collserola, tot constituint-ne el grup local a Sant Cugat. De fet, la campanya per la defensa de Torre Negra és el més clar referent d'un treball que en aquesta ocasió també voldríem poder basar en l'ample consens social i polític que ha acompanyat el procés de protecció de Torre Negra.

El present manifest és una actualització de l'anterior, on hem volgut destacar les amenaces que pesen sobre Collserola al terme municipal de Sant Cugat. (més...)